Warning: Creating default object from empty value in /var/www/odense-dramaskole.dk/public_html/wp-content/themes/enfold/config-templatebuilder/avia-shortcodes/slideshow_layerslider/slideshow_layerslider.php on line 28
Åben Skole – Odense Dramaskole

Gratis Åben skole tilbud

Det er ikke altid så let…. Det der med at stille sig op foran andre. Det kan være en helt almindelig fremlæggelse foran klassen eller en eksamens situation. Halsen snører sig sammen og håndfladerne bliver fugtige.

Her kan dramaundervisning hjælpe eleverne med at træde ud af deres comfortzone og vokse. Lære hinanden bedre at kende som klasse og udvikle evnen til bedre at leve sig ind i situationer og miljøer.

Odense Dramaskole tilbyder gratis at komme ud på skoler i hele Odense Kommune.

Alle forløb kan skræddersys i samarbejde med undervisere på Odense Dramaskole, eller I kan vælge at vi gør det for jer. Vi er fleksible og kan komme ud på jeres skole eller I kan komme ind på Odense Dramaskole.

Herunder kan du læse mere om de muligheder vi kan tilbyde jer.

Vi kan tilbyde

Vi tilbyder en række forskellige tilbud til alle skoler i Odense Kommune. Herunder kan du se en beskrivelse af de tilbud vi udbyder.

At arbejde litteraturen ind i kroppen (indskoling, mellemtrin, udskoling)

Hvilke bøger skal i læse næste år? Hvis det er Kaskelotternes sang, så lad os arbejde med temaerne venskab, sorg, ængstelse, mm. I processen vil eleverne skabe ejerforhold til historien, til emnerne og til hinanden.

Er det teenagebøger i skal læse, jamen så vælter det jo frem med emner som er svære at sætte ord på. Men kostumer, leg og grin kan rykke grænser, og så bliver problematikkerne nemmere at tale højt om. Vi laver små stykker med eleverne som hjælper til at tale om selv de sværeste ting.

Lær at stå på en scene

Det er ikke altid så let….det der med at stille sig op foran andre. Det kan være en helt almindelig fremlæggelse foran klassen, ens hals snører sig sammen og håndfladerne bliver fugtige.

Det kan være at i skal lave årets teaterstykke, men mangler redskaberne til at få det ud over scenekanten, så både eleverne og publikum får en god oplevelse. Vi spiser elefanten i små bidder, leger, griner og giver plads og tid, og ikke mindst brugbare redskaber til at performe foran andre.

Musicalforløb

Mange skoler vil gerne sætte musicals op og mange elever er vilde med den magi musicals kan give. Men det er ikke nemt at sætte en sådan produktion op. Det kræver stort overblik og et fantastisk samarbejde mellem lærerne. I kan have os med i processen, i kan lade os styre showet eller andet. Lige meget hvad, kan i få hjælp fra os til den bedste musicaloplevelse for både elever og lærere.

Skriveværksted (indskoling, mellemtrin, udskoling)

Det er ikke altid at man i den daglige skoleundervisning har tid til at gå i dybden med det at skrive historier, digte, noveller, artikler, spoken word, mm. I skriveværkstedet vil vi gå i dybden med at skrive, så selv de der siger at de ikke gider, vil opleve en positiv forandring. Vi leger skriveriet ind, giver redskaber til brugbare pauser og naturligvis alle de spændende regler der findes indenfor de forskellige genrer.

Bliv mere tryg ved eksamen (udskoling)

Forløbet kan laves til hele klasser, men det kan også være givtigt at tilbyde færre elever det i mindre hold, så de der har meget svært ved eksamen kan arbejde målrettet og få tid til refleksioner samt at mærke efter. Via dramaøvelser, yoga og vejrtrækningsøvelser vil vi arbejde med at få kontrol over tankerne og mærke dette i kroppen.

Eventyrworkshop (indskoling, mellemtrin)

Vi skal lave øvelser som vil lære eleverne at formidle kendte eventyr i fysiske udtryk, formidle eventyr med og uden replikker samt lave vores egne eventyr. Det vil sige at vi i denne workshop arbejder med genren ”eventyr” i dramatiske udtryk, en anden modalitet end eleverne er vant til fra klasserummet. Dette håber vi vil vække elevernes lyst til at være kreativt skabende sammen, og udvikle deres forståelse af genren.

Hvis i vælger at komme ind til os, kan eleverne boltre sig i kostumer og rekvisitter.

Hatteteater (indskoling)

Hatteteater er kreativ dramaleg for- og med børn. I Hatteteater kender ingen på forhånd historien der skal spilles. Historien improviseres frem og det handler i høj grad om at sige JA. Med garanti bliver oplevelsen fantasifuld, nærværende og sjov.

I Hatteteater vælger børnene selv deres figurer og har derved indflydelse på den historie der fortælles,  – de påvirker den skabende proces i samspil med historiefortælleren. Historien i Hatteteater improviseres frem af historiefortælleren, barnet digter med og skaber sine egne indre billeder med forestillinger om, hvad der kunne ske i historien. Herved udfordres og stimuleres barnets fantasi og indlevelsesevne. Hatteteater er en kulturel og æstetisk oplevelse som er med til at styrkes børnenes legekompetence, sociale kompetencer og narrative forståelse.

Hatteteater er en spændende, nærværende og aktiv teateroplevelse, idet historierne udvikles i tæt samspil mellem børnene på scenen, publikum samt historiefortælleren.

Ønsker du at blive kontaktet vedr. Åben Skole tilbuddet, så udfyld formularen herunder. Herefter vil en af vores dygtige instruktører tage kontakt til jer og aftale et evt. nærmere forløb.

Bliv kontaktet vedr. Åben skole tilbuddet